МИСИС БЪЛГАРИЯ РОКСАНА КИРИЛОВА, СИНЪТ Й МАРК И ХУДОЖНИКЪТ ИВАН ЯХНАДЖИЕВ СБЪДВАТ МЕЧТИ

Роксана Кирилова заедно със сина си Марк, възпитаник на италианския лицеий, и художникът Иван Яхнаджиев рисуваха с благотворителна цел, за да дарят събраните средства на трапезарията за бедни към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал „Грамада“ в Благоевград“.

Роксана откупи картините, за да ги предостави и за други благотворителни каузи, една от които националната кампания „Роди дете в България“. 5 картини, нарисувани от синът й Марк бяха продадени на търг по време на пролетния бал „Роди дете в България“ на фондация ”Мечта за дете”. Събраната сума от 4 000 лв ще бъде дарена за двойки с репродуктивни проблеми и за нуждите на ежегодната кампания, която цели да стимулира раждаемостта сред младите хора в България.

Роксана Кирилова е носителка е на титлата Мисис България и на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“,  „Бизнес дама на годината” в категория  „Благотворителност” и др.

Тя неотлъчно помага за каузите на фондация „Мечта за дете“, както и на множество благотворителни инициативи в цялата страна. Неотлъчно до нея е синът й Марк, когото тя възпитава в тези добродетели.

„Само с личен пример можем да събудим искрата на доброто у нашите деца. Аз виждам как Марк преживява тези срещи, как се вълнува. Дни след това коментираме живота на хората, които се нуждаят от помощ. Надявам се тези уроци да го направят добър човек“, казва Роксана Кирилова.

Иван Яхнаджиев е български художник авангардист, въвел бодиарта в България. През 1977 г. завършва специалност живопис във ВИИИ „Николай Павлович“ в класа на проф. Добри Добрев. От същата година Яхнаджиев започва да излага творбите си в общи художествени изложби в България и чужбина. Самостоятелни изложби организира в София, Варна, Благоевград, Рим. Творчеството му е в областта на пейзажа, натюрморта, фигуралната композиция.

Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, НИМ и градските галерии във Варна, Вършец, Габрово, Търговище, както и в частни сбирки в Гърция, САЩ, Финландия, Франция, Швеция, Япония. Отдаден на благотворителността, Иван Яхнаджиев участва в редица благородни каузи в помощ на нуждаещите се.

МИСИС БЪЛГАРИЯ РОКСАНА КИРИЛОВА, СИНЪТ Й МАРК И ХУДОЖНИКЪТ ИВАН ЯХНАДЖИЕВ СБЪДВАТ МЕЧТИ
Към началото