ПРОВЕДЕ СЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА МОЯТА МЕЧТА

 

Снимките в изложбата са част от благотворителен календар „Моята мечта 2023“, проект на фондация „Мечта за дете“, реализиран за поредна година отново в името на сбъдването на мечтите за деца на много български семейства. В него ще бъдат събрани 12-те фотографии, които бяха изложени в Столична община. Инициативата има за цел да събере средства, за да бъде издаден календар “Моята мечта” за 2023 година. Календарът ще бъде продаван отново благотворително, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми за ин витро процедури.

Каузата подкрепиха кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общинския съвет г-н Георги Георгиев, общински съветници от Столичния общински съвет и районни кметове.

Направление “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” и екипът на Фондация “Мечта за дете” обединиха кампаниите: „Мечта за дете“ и информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“, за да предоставят на всички, интересуващи се от тази така наболяла тема, информация и знания за проблема „безплодие”, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване на здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Дава се гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието, и се работи по създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им, защото темата не бива да бъде „табу“.

Инициативата на фондация “Мечта за дете” е под патронажа на зам.-кмета Албена Атанасова. Нейната цел е да има повече информираност и подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Фотосите на бебетата, които се продават, ще бъдат събрани в календар за 2023 г. Календарът ще бъде продаван отново благотворително, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури.

Много от присъстващите на събитието общински съветници се включиха, закупувайки картини, за да подпомогнат издаването на календара, който скоро ще бъде разпространен в търговската мрежа.

Ивелина Рускова, основател и председател на фондация Мечта за дете, изказва своята голямата благодарност за подкрепата на Столична община и Столичен общински съвет. Благодарение на съвместните ни усилия се вдъхва вяра и надежда на много български семейства за сбъдване на най-съкровената им мечта – собствена рожба.

ПРОВЕДЕ СЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА МОЯТА МЕЧТА
Към началото