ЧАСТ ОТ СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ БАЛ НА ЮРИСТИТЕ СА В ПОДКРЕПА НА КАУЗАТА НА ФОНДАЦИЯ „МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“

Традиционният благотворителен бал на юристите събра елита в правния свят за пета поредна година. Над 200 адвокати и магистрати от цялата страна присъстваха на бляскавата церемония, на която бяха раздадени Националните правосъдни награди. Събитието се проведе под патронажа на Европейския съд, а министърът на образованието връчи Гранд При на проф. Средкова.

Водеща на събитието по традиция бе водещата от БНР Анелия Торошанова.Тя започна церемонията с голямата новина, а именно, че 10-тите Награди за правосъдие се провеждат под патронажа на Съда на ЕС по повод 70-тата годишнина на институцията, като за целта председателят на Съда на ЕС Кун Ленартс и председателят на Общия съд на ЕС Марк ван дер Вуде бяха записали специални обръщения.

Но освен статуетките, грамотите, вълнението от отличените успехи и тържествените речи, във фокуса на събитието бяха четири деца, които се нуждаят от помощ, както и каузата на фондация „Мечта за дете“ да се раждат повече български деца.

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и томбола, както и дарения на място бяха събрани над 25 000 лева. Средствата ще бъдат дарени по дарителските сметки на пет деца с церебрална парализа – Ванеска, Мишо, Божи, Елена и Снежка, които бяха гости на събитието, също така част от средствата ще се дарят чрез фондация „Мечта за дете“ на семейства с репродуктивни проблеми за инвитро процедури.

Разиграни бяха платна на Николай Панайотов, Николай Янакиев, Танер Мерт, академик Георги Чернев, творческото дуо Владислава Червеняшка и Иво Константинов, Веселин Мутафчийски, Елеонора Бакалова, младата художничка Маргарита Ангелова и нейната учителка по рисуване Калина Мандаджиева, Цвети Савова, адвокатките Румяна Недялкова и Еленора Лилова, и разбира се трядиционното присъствие на Иван Яхнаджиев, който рисуваше на място със своите ученици.

Ивелина Рускова, основател и председател на фондация „Мечта за дете“ изказва своята благодарност за подкрепата на благотворителната кауза да се подпомагат двойки с репродуктивни проблеми.

ЧАСТ ОТ СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ БАЛ НА ЮРИСТИТЕ СА В ПОДКРЕПА НА КАУЗАТА НА ФОНДАЦИЯ „МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“
Към началото