МАЙКА В Бъдеще: откриване и дискусия с д-р Сашо Райков

Каним всички, които планират да станат родители, да заченат дете, на откриването на „Майка в бъдеще“ в Културен център Морско казино, от 11:00ч. на 29.09.2020г.

МАЙКА В Бъдеще е национална информационна кампания, която има за цел да повиши информираността на младите хора относно възможностите за запазване на тяхната репродуктивна възможност и на по-късна възраст.

Все повече млади мъже и жени отлагат бременността поради различни причини:

– Липса на партньор
– Желание за развитие в кариерата
– Заболявания, изискващи лечение с химио- и лъчетерапия
– Материална несигурност и др.

Какво да правим?
Преди за вземем решение, добре е да бъдем информирани относно възможностите и рисковете при по-късна бременност, преди да се отдадем спокойно на търсене на партньор, лечение, израстване в кариерата или осигуряване на материална стабилност.

Възможности има!
Съвременната наука е разработила методи за съхраняване на репродуктивните възможности и запазване шанса за зачеване, както чрез здравословен начин на живот и хранене, така и със средствата на напредналата медицина.

Сашо Райков е акушер-гинеколог, специалист по репродуктивна медицина. Д-р Райков притежава 12-годишен опит в асистираната репродукция, придобит в Испания, страната с най-много IVF цикли в Европа (140 хил.) и водеща в света в научно отношение, откъм асистираната репродукция. Посветен е на изучаването и развитието на различни техники на асистирана репродукция, без да изостава от другите области на своята специалност.

В представянето ще се включат и Ivelina Ruskova, Председател на Фондация Мечта за Дете, майка и жена с история с репродуктивни проблеми и Елена Терзиева – Нутриционист, Председател на Фондация Супер БЕБЕ, майка и основател на първата в България Програма за повишаване шанса за зачеване Супер БЕБЕ.

Мисис Бургас, София Мазуренко, ще представи лекция на тема “Как можем да помогнем за репродуктивното здраве на жените?”. Ще разкаже как чрез една жена може да помогне на своето тяло.
София Мазуренко – “Мисис Бургас 2020”, собственик на студио “София” – спортен център в гр. Бургас, треньор, диетолог, инструктор по интимна гимнастика vagiton, основател на онлайн проект youtube “studio sofia”.

Кампанията е с официален партньор Acibadem City Clinic Болница Токуда

Очакват ви много изненади и подаръци!

МАЙКА В Бъдеще: откриване и дискусия с д-р Сашо Райков
Към началото