СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ “МАЙКА В БЪДЕЩЕ”

Стартира национална информационна кампания  МАЙКА В Бъдеще, организирана от Фондация Мечта за Дете и Фондация Супер БЕБЕ , с основен партньор  Acibadem City Clinic Болница Токуда. Кампанията има за цел да повиши информираността на младите хора относно възможностите за запазване на тяхната репродуктивна възможност и на по-късна възраст.

Все повече млади мъже и жени отлагат бременността поради различни причини, като липса на партньор, желание за развитие в кариерата, заболявания, изискващи лечение с химио и лъчетерапия, материална несигурност и др.

Инициативата МАЙКА В Бъдеще цели да помогне на модерните жени и мъже да осъщестявят своята Мечта за дете, когато са готови, намерили са подходящ партньор и са се реализирали пълноценно.

Отлагане на планирането на деца е често срещано явление при все повече млади мъже и жени, като причините са различни – от липса на подходящ партньор до ангажираност с образование, кариерно и научно израстване, материална несигурност, психологическа неувереност относно промяната в живота, която налага отглеждането на дете и др. От друга страна забавянето на децата може да се дължи на зачестяващите репродуктивни проблеми както при жената, така и при мъжа.

Независимо от причината за забавяне на забременяването и раждането, е важно младите хора да бъдат информирани относно възможностите, които имат и рисковете при по-късна бременност. Съвременната наука е разработила методи за запазване на репродуктивните възможности и шанса за зачеване, както чрез промяна в начина на живот, така и чрез съхраняване на генетичен материал и други средства на високотехнологичната репродуктивна медицина. С информационна, логистична и консултативна подкрепа, Националната кампания Майка в Бъдеще ще помага за това повече млади българи да имат пред себе си ясна представа какви са техните възможности да запазят шансове за зачеване при рисковете от загуба на репродуктивни способности в по-късен етап на своя живот.

По време на кампанията ще се проведат множество информационни срещи из цялата страна, на които участниците ще научат за най-новите методи за съхраняване на репродуктивните възможности и запазване шанса за зачеване, както чрез здравословен начин на живот и хранене, така и със средствата на напредналата медицина. Като лектори ще бъдат поканени едни от най-добрите експерти, които ще споделят опита и знанията си.

Също така двойките с репродуктивни проблеми в градовете, които ще обхване кампанията, ще имат възможността да получат преглед и консултация от високо експертно ниво.

Кампанията е част от богатата палитра активности на фондация Мечта за дете, на която Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда партнира. Ние помагаме на български двойки да се предпазят от стерилитет, като предоставя безплатно консултиране, съдействие относно превенция на репродуктивните заболявания и възможности за лечение. Също предоставяме и психологическа подкрепа за семействата  с репродуктивни проблеми.

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ “МАЙКА В БЪДЕЩЕ”
Към началото