ЛЕГЕНДАРНАТА ГРУПА “СПРИНТ” ПРАЗНУВА СВОЯТА 40-ГОДИШНИНА НА СЦЕНАТА НА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“

Неспиращата да се развива и експериментира българска рок група Спринт, превърнала се в символ за новаторство със своето ню уейв звучене още през 80-те години, отбелязва 40 години на сцена. Легендарната рок група празнува сво  40-годишен юбилей с нов албум, който ще представят и на благотворителните концерти на националната инициатива „Роди дете в България“.

“Галактика 2х20” е четиринадесетият им студиен запис и съдържа 12 нови песни и кавър на първото им студийно парче – “Усмихни се”. Освен вече представените сингли от албума и новите песни, групата ще зарадва феновете и с няколко от вечните си хитове, като “Хей, здравей”, “До телефона” и “Домино”.

През месец август ще се реализират 4 благотворителни концерта, част от турнето на група Спринт и със специалното участие на поп изпълнителката Галя Георгиева, която е едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“ и Драго Драганов.

В концертите и в подкрепа на Каузата се присъединяват и емблематичния глас на БГ радио – Атанас Стоянов,  Богдан Томов, Георги Низамов и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров. Те ще бъдат специални гости в различните градове, които станаха домакини и част от инициативата.

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Събитията обединяват изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимата кауза, апелираща да се раждат повече деца в България. Една от основните цели на кампания е да се популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“, които оказват подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст и навременна информация за репродуктивното здраве на младите хора в България.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

Основни партньори в кампания „Роди Дете в България“ са БГ Радио, медиен портал „МамаЗона“ и Pine Smart Bulgaria – първите умните пелени в света в помощ на всеки родител, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал My Family.

Събитията се реализират с подкрепата на Министерство на културата.

Очакваме Ви на:

  • 20 август в Бобошево /открита сцена/
  • 28 август в Поморие /НЦ „Просвета 1888“/
  • 29 август в Бургас /Открита сцена „Охлюва/
  • 30 август в Св. Влас /Амфитеатър „Арена“ – Диневи/

 

ЛЕГЕНДАРНАТА ГРУПА “СПРИНТ” ПРАЗНУВА СВОЯТА 40-ГОДИШНИНА НА СЦЕНАТА НА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“
Към началото