БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЛ „МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“ СБЪДНА МАГИЯТА НА КОЛЕДА

Проведе се ежегодният Благотворителен коледен бал „Мечта за дете“ в полза на семейства с репродуктивни проблеми, които бяха представени на сцената на балната зала на Grand Hotel Millennium Sofia и получиха подкрепата от гостите на събитието. По време на бляскавата вечер беше събрана сумата от 24 130 лева.

Kоледната гала-вечер се състоя на една светла дата, 09 декември, празник на майката на Дева Мария, Света Анна. На този ден църквата чества нейното зачатие. Света Анна е покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени. Дълго време тя не можела да зачене, но с молитва и надежда дошла вестта за дългоочакваната й рожба. Ние от фондация „Мечта за дете“ вярваме, че такава блага вест ще получат и двойките, на които, благодарение на всички партньори, ще помогнем да сбъднат най-съкровенната си мечта.

Бляскавото събитие обедини две от инициативите на фондация „Мечта за дете“, а именно: Танц и Песен за дете. Гостите имаха възможност да се насладят на прекрасни изпълнения и вдъхновени от видяното и чутото да наддават в благотворителен търг за танца или изпълнението, които най-силно са докоснали душата им.

Ивелина Рускова, председател и основател на фондация „Мечта за дете“ приветства гостите и представи благотворителната кауза, която събра гостите на вечерта. Тя изказа и своите благодарности на кралицата на красотата Вероника Стефанова, която е лице на кампанията „Роди Дете в България“.

Благотворителният коледен бал се проведе под патронажа на гжа Албена Атанасова – зам.-кмет на Столична община по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“, която получи специален приз от фондацията в знак за благодарност за нейната подкрепа.

Официални гости на събитието бяха г-жа Мая Димитрова – народен представител в 47 Народно събрание на Република България и г-жа Калина Георгиева – зам.-кмет на община Севлиево.

Двойките, които копнеят да сбъднат най-съкровената си мечта за своя рожба бяха трогнати до сълзи от подкрепата, която получиха. Бяха им дарени ваучери на стойност 500 лв от Adella Fertility Clinic и болница „Доверие“. Pine Smart – умните пелени, пръв помощник на всеки родител предостави една от големите награди, ин-витро процедура. Разсадник “Нановски” подари другата голяма награда, още една ин-витро процедура.

В благородната кауза се включиха много известни двойки, които зарадваха и развълнуваха гостите с техните изпълнения.

Поп изпълнителката Галя Георгиева, едно от лицата на кампанията и изпълнител на химна „Мечта за дете“ и PR на годината 2020 – звездният Атанас Лазаров откриха празничната програма като изпълниха в дует песента „Прекрасна вечер“.

Биляна Тодорова и Кристина Славчева изпълниха първия танц за вечерта, завладяващ Street Dance. Биляна Тодорова, собственик на брандовете “1 Метър Шоколад” и кетъринг компания за здравословно хранене “Благодаря.бг” Управител на Фондация “БлагоДарител”, която дарява топла храна на нуждаещи се хора, кризисни центрове и социални домове. Кристина Славчева е треньор и хореограф на Street Dance Junior Team Dance Academy.

Част от изненадите за вечерта бяха прекрасната Йоанна Драгнева и нейната половинка Мирослав Димитров. Красивата певица и лъчезарният водещ, изпяха песентта „Can’t take my eyes off you“.

Боряна Баташова и Георги Ганев потопиха гостите в магията на тангото. Боряна Баташова още от малка проявява огромен интерес към музиката, изкуството и сцената и носи в себе си впечатляващ талант, който трогва всеки, който се докосне до нейното изкуство. Георги Ганев, преподавател в Dance Academy е печели много пъту титлата Шампион на България и е носител на първи места в редица международни състезания.

Легендата на българската естрада Силвия Кацарова трогна всички пристващи с ангелския си глас като изпя емблематичната песен „Огън от любов“ в дует с Лео Кадели, победителят в кампанията на БНР “Будител на годината”. Той организира сдружението “Приятели, помагайте!”, с което близо 9 хиляди български семейства са получили подкрепа за ремонти, сметки, инвалидни колички, хранителни продукти.

Мила Василева и Георги Ганев танцуваха за гостите Самба, бразилски танц и музикален жанр, познат по света като символ на Бразилия и на карнавалите там.

Очарователната певица и актриса Цвети Радойчева и Симеон Владов един от любимите български театрални, филмови, телевизионни и озвучаващи актьори. Те изпяха заедно песентта „Вземи ми всичко“.

Таня Тончева и Васил Павлов се потопиха във вихъра на Самбата. Таня Тончева е дългогодишна салса танцьорка, която е представяла страната ни на много международни сцени. Спечелила е едно от най-популярните салса състезания в Лондон ,, Salsa Contigo “. Участвала е в танцов филм ,,Dance your way” чужда продукция в Лондон, с главна роля.  Васил Павлов е преподавател и  вицешампион по латино-американски, носител н престижни награди.

Финалното изпълнение бе на Виктория Асенова, която изпя песента „Big time”. Талантливата Вики е родена през 2009 година, а от 2014 г. изучава пеене в школата на Светлана и Емил Струнджеви. Солист е в състава на Детска вокална група „Сладки пуканки“, член е на група “Sweet Teens”, изявява се и в дует „Мармалад“, заедон с партньора си Максим Ялнъзов. През 2018, 2019 и 2020 година е член на клуба на талантливите деца на България на фондация Димитър Бербатов.

Събитието съвпадна и с рожденният ден на една много специална дама,  Тюркян Тюркер. Собственичката и управител на ресторант „Тюркоаз“ отпразнува своя празник, заедно с гостите на бляскавото събитие.

В коледния бал „Мечта за дете“ се включиха и много брандове и благородни личности, които предоставиха различни предмети за благотоворителен търг

Goto Jewellery and Diamonds предоставиха няколо изящни бижута и скъпоценни камъни, които превръщат всяка дама, които ги носи в истинска кралица.

Вили Костова отново подпомогна каузата на фондация „Мечта за дете: и предостави безвъзмездно за благотворителното наддване две свои красиви картини „Загадъчна нежност“ и „Порив“.

За пореден път своята подкрепа изяви и известният иконописец Тошко Вачев, който дари маайсторски изработена икона „Света Дева Мария“.

Благодарим на спонсорите и партньорите , с които мечтите се сбъдват по – бързо и по – бързо:

Столична община, Goto Jewellery and Diamonds, Grand Hotel Millennium Sofia, Разсадник „Нановски“, Винарска къща „Левент“, Katarzyna Estate, Al Amar Perfumes, Golden Rose, Агенция Wonderland, Christian of Roma Group, Dony Cosmetics, Софийска баница, 1 Метър шоколад, Shimani Cosmetics, Спектро естетик, Dance Academy, Derma Gold, Балдаран, Sharlopov Group, Beauty Center Kristin Nasteva, Victoria Spa, Merck, Nobel Pharma, Сватбено кафе, Terrani Couture, МамаЗона, Pine Smart умни пелени, Супер Бебе, Място за семейни празници – Малкия Град и разбира се Ориндж Експо.

Фондация „Мечта за дете“ изказва огромната си благодарност към всички,  които подкрепят двойките с репродуктивни проблеми и помагат от сърце за каузата да се раждат повече деца в България!

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ БАЛ „МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“ СБЪДНА МАГИЯТА НА КОЛЕДА
Към началото