БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СЪБИТИЕ „РЕВЮ С КАУЗА“ СЪБРА БЛИЗО 20 ХИЛ. ЛВ ЗА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“

Фондация „Мечта за дете“ с основател и председател Ивелина Рускова и портал „МамаЗона“, с подкрепата на Академията за мода и нейния председател проф. Любомир Стойков, организираха първото благотворително „Ревю с кауза“. Благородното начинание, което се проведе в балната зала на Grand Hotell Millennium, бе посветено на националната кампания „Роди дете в България“.

Всички приходи от ревюто и томболата, на стойност 19 400 лв., бяха дарени на национална инициатива, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители. Кампанията стимулира българските двойки по още един начин – всички регистрирани бременности в платформата “Роди дете в България” в рамките на календарната година участват чрез жребий за 20 пакета с всичко необходимо за бебето през първата му годинка – храна, пелени, колички, кошари, столчета, козметика и др.

Всеки дарител получи свидетелство за подкрепа, а дизайнерите и благодетелите имаха специална изненада от Goto Jewellery and Diamonds – прекрасно бижу, изработено специално за “Ревю с кауза” като жест и израз на признателност за подкрепата.

В модното ревю „Ревю с кауза“ взеха участие едни от най-известните и успешни дизайнери и модни къщи, сред които носителите на “Златна игла” – Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и други като Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Alfa Bridal, Пламена Вияреал и Лилиан Едуардс.

По време на благотворителното събитие проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: “Щастлив съм да отбележа, че Академията за мода откликна на апела на Фондация “Мечта за дете” и ангажира едни от най-добрите и талантливи български дизайнери да се включат в “Ревю с кауза”, както и да дарят свои произведения за набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и млади семейства. Адмирации за госпожа Ивелина Рускова – ръководител на Фондация „ Мечта за дете “, чиято е тази благородна самодейност. Респект, г-жо Рускова!.”

Лице на националната кампанията „Роди дете в България” е българският топмодел Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на “Златна игла 2021”, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие беше поппевицата Йоанна Драгнева, която заедно с Виктория Асенова, група 359-Код България и Цвети Радойчева се погрижи за доброто настроение на гостите.

С тоалетите дефилираха известни личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера – една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Благодарим от сърце на Вероника Стефанова, Цвети Радойчева, Кремена Илиева, Таня Скринска, Йордана Димитрова, Елисавета Стоянова – Гарева, Мария Андонова, Ирина Папазова, Ива Екимова, Мила Захариева, Роксана Кирилова, Росица Велкова, Албена Коралиева, Виолета Мачева, Атанаска Ангелова и София Паскалева. Освен аутфитите, които бяха представени по време на събитието, гостите имаха възможността да се насладят и да закупят и други предложения на участниците и техните модни брандове.

Фондация „Мечта за дете“ изказва своята благодарност за медийната подкрепа на благотворителното събитие „Ревю с кауза“ на Code Fashion TV, Nova News, ТВ Европа, сп. Elle, сп. „Жената днес“, в. „Труд“, в. „Дума“, в. „24 часа“, Fashion Lifestyle Magazine, Fashion.bg, eModno, Хайлайф, Фотогруп, Grazia, Eva, Missbloom.bg, Grazia Mama и „МамаЗона“.

Събитието се осъществи с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика и Столична община.

БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СЪБИТИЕ „РЕВЮ С КАУЗА“ СЪБРА БЛИЗО 20 ХИЛ. ЛВ ЗА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“
Към началото