ИВЕЛИНА РУСКОВА СПЕЧЕЛИ НАГРАДА „БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА“ ЗА ДЕЙНОСТТА НА „ФОНДАЦИЯ МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“

Ивелина Рускова, основател и председател на фондация „Mечта за дете“ спечели престижната награда от ,,Business Art & Fashion Awards” 2022. Тя бе номинирана в категория „Благотворителна кауза“ и заслужено спечели наградата, която високо оценява благотворителната дейност на фондация „Мечта за дете“.

Наградите се провеждат за шеста поредна година и се връчват за най-голям успех в сферите на бизнес, изкуство и мода. Бляскавото събитие се проведе в новата зала Ariana Hall Event Center на 11.11.2022 г., в деня на почитането на Св. Мина.

Ивелина Рускова, основател и председател на фондация „Мечта за дете“, създава благотворителната организация преди 4 години. Фондацията подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.

Ивелина Рускова изказва своята дълбока благодарност за наградата и на всеки един, който е дал своя принос да сбъдне доброто, „ Благодаря за наградата, тя е едно признание за 4 години работа в полза на семействата с репродуктивни проблеми.  Всяко признание, всяко „благодаря“, всяка ехографска снимка на сбъдната мечта ни дават сили на нас, като екип да продължим да правим всичко по силите си, за да се раждат повече български деца. С тази кауза се будим и живеем всеки ден. Aз като жена с репродуктивни проблеми, минала по дългия и тежък път на инвитро, знае колко важна е подкрепата в такъв момент – подкрепа от страна на близки, приятели, хора със сходна съдба. Защото, психическото здраве, спокойствие и вярата са ключови за успеха на най-важното начинание за всяка двойка – това да осъществят съкровеното си желание да станат родители.

Фондация „Мечта за дете“ неуморно работи в посока да подкрепи колкото се може повече двойки с репродуктивни проблеми от цялата страна. За тази цел реализираме няколко големи благотворителни събития годишно като Благотворително Гетсби парти, Ревю с кауза, Танц и песен за дете и др. Периодично правим благотворителни вечери за набиране на средства, реализирахме великолепен благотворителен календар „Моята мечта 2023“.

Национална кампания „Роди дете в България“, която се осъществява за поредна година, е различната ни кампания – тя е за превенция и профилактика на репродуктивното здраве. С нея целим по-малко двойки да изпадат в ситуация, в която имат затруднения да станат родители.

Радваме се и сме изключително благодарни за подкрепата на редица институции, сред които Столична община, Министерство на отбраната, Министерство на културата, Министерство на труда и социалната политика. Наши съмишленици са посолства, бизнес сдружения и организации, корпоративни партньори, популярни личности от обществения живот, благодетели, и разбира се, двойки, сбъднали мечтата си да станат родители.

Благодаря за признанието, ,,Business Art & Fashion Awards” 2022, то ще ни накара да даваме още и повече от себе си!“

 

ИВЕЛИНА РУСКОВА СПЕЧЕЛИ НАГРАДА „БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА“ ЗА ДЕЙНОСТТА НА „ФОНДАЦИЯ МЕЧТА ЗА ДЕТЕ“
Към началото